SAMENZWERINGEN

De Olympische Spelen zijn weer begonnen. Koste wat het kost. De Japanners zijn niet blij. Geen trek in Covid. We kijken nu naar zielloze spelen. Geen publiek. Waar doe je het voor? De sponsors? De sporters? Volgens de “ingewijde” media gaat Nederland 48 medailles scoren.

Dat is belangrijk. Het aantal medailles. Terwijl het toch ooit om gewoon “meedoen” ging. Maar Nederland spiegelt zich steeds meer aan patriottische landen als grootmacht Amerika. Hoe beter de prestaties, hoe hoger het aanzien. Terwijl ik slechts uitgewoonde sporters zie, die járen van hun leven hebben opgeofferd om een verder in het leven nutteloze medaille proberen te winnen.

Slechts de “winnaars” blijven in het geheugen hangen. Helemaal als ze óók nog een ziekte hebben overwonnen. Maar het blijven de uitzonderingen die de regel bevestigen, waar de indruk precies andersom wordt gewekt. Iedereen kan het. Anders ben je een loser.

Sporten is goed voor een mens, maar dit is de verkeerde boodschap. Veel topsporters sterven dan ook jong. Zo gezond is het niet. Denkt u daar maar eens aan, als de zoveelste minder bekende, maar bezeten sporter strompelend de eindstreep behaalt. Of net niet…..

Of de ongetrainden met vaak ernstige gevolgen bij, pak ‘m beet, de elfstedentocht of de avondvierdaagse. Volkomen mesjogge.

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/23/uitdroging-orgaanfalen-eetstoornissen-het-gevecht-van-lichte-roeiers-tegen-de-kilos-a4052127

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/27/denkend-aan-haar-overleden-moeder-stijgt-triatlete-rachel-klamer-boven-zichzelf-uit-a4052494

Toch worden de doorzetters tot het gaatje met respect geëerd. Het is op zich natuurlijk knap dat mensen zich zo kunnen focussen. Als in een fanatiek soort autisme. Waar zij in het “normale” leven voor “gek” voor worden verklaard. Daar geven zij véél voor op. Voor de eeuwige eer en glorie, die weinigen ten deel zal vallen. Wie kent Hendrie Krüzen of Wim Koevermans nog? Of Pleun Strik? Kees van Ierssel dan? Of Harry Vos? Cees Cornelis? Chris Dekker? OK, geen Olympische Spelen, maar toch.

Laurens Looije dan? Of Marcel Dost? Anne van Schuppen? Ludmilla Arzhannikova? Gerdie Keen? Toch een greep van de Olympiërs van 1996….

En heeft u zich ooit afgevraagd hoe het met Peter Schep, Jarich Bakker of Robert Slippens in de rest van hun leven is gelopen?

Maar ondertussen worden we weer met eeuwenoude brood en spelen afgeleid van de formatie, die inmiddels in een fase is beland, die alléén achter gesloten deuren kan plaatsvinden. De nieuwe bestuurscultuur toont zich nog niet erg transparant. Noch vernieuwend. Benieuwd welke vondst deze keer is gevonden om tóch weer met Rutte als premier op dezelfde oude voet in een kabinet mee te doen….. Of brengt de nabije toekomst meer röring…..?:

https://www.trouw.nl/politiek/pieter-omtzigt-keert-terug-begint-hij-een-nieuwe-partij-die-met-het-cda-gaat-concurreren~b836f0a3/

En hadden de spelers van het Nederlands Elftal nu net een ludieke manier gevonden om niet naar het mensenrechten negerende Qatar te hoeven (niet kwalificeren), komt Van Gaal weer om de hoek kijken. Onder het mom dat sport en politiek gescheiden zouden zijn.

https://www.volkskrant.nl/sport/het-lot-van-oranje-in-handen-van-drie-oud-spartanen-van-gaal-blind-en-fraser~bef790bb/

Walgelijk was het feestje dat Hamilton vierde ten koste van Verstappen, door de laatste GP op Silverstone te winnen dankzij een stuurcorrectie, welke Verstappen voor hetzelfde geld het leven had kunnen kosten. Met een Rutte-achtige ontkenning van de schuld: “It Was Not Me”. 10 seconden straf zonder ”sorry” en het was weer klaar.

Aan opportunisme dus weer geen gebrek.

Gek, dat ik vóóraf al het idee had, dat “Mercedes” er alles aan zou doen om “Red Bull” van een overwinning op Silverstone te houden. To the limit….. Of daar zelfs overheen….

Maar erger is nog, dat je überhaupt dit soort gedachten tegenwoordig al hebt. Samenzweringen om tot een bepaald resultaat te komen. Niet alleen in de politiek of op de werkvloer, maar ook in de sport.

Denkt u bijvoorbeeld dat Nederland in 1978 in Argentinië ooit wereldkampioen voetbal was geworden, als Rensenbrink in de voorlaatste minuut wél doel had getroffen in plaats van de paal? Immers, het was een feestje van de Argentijnse Junta? En als u weet hoe die Junta zich van haar tegenstanders ontdeed, dan….

Misschien komt het ook door berichten als:

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/21/ik-kan-precies-zien-wanneer-ik-gepegasust-ben-a4051941 of

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/22/spyware-maakt-nachtmerrie-van-de-surveillancestaat-waar-a4051909

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/23/linkse-activist-werd-jaren-online-gevolgd-door-de-nctv-a4052095#/handelsblad/2021/07/24/

Nog maar enkele jaren geleden werd George van Houts (onderdeel van de Cabaretgroep De Verleiders) door het complete mainstream mediacircuit afgeschilderd als complotwappie toen hij daar al voor waarschuwde.

Ook Ollongren stond destijds op haar achterste benen in de discussie, beter wetende als verantwoordelijke voor de inlichtingendiensten. En u weet hoe betrouwbaar Ollongren omtrent de waarheid is….

https://www.volkskrant.nl/mensen/van-scherpe-satiricus-tot-fanatieke-complotdenker~b01ba75a/

https://www.parool.nl/nieuws/george-van-houts-overheden-willen-ons-denken-sturen~bfadc79f/

https://nl.wikipedia.org/wiki/George_van_Houts

Met name Van Houts’ vraagtekens bij “nine/eleven” inzake de Twin Towers werd hem fataal, MAAR (en daar bent u wel even zoet mee):

https://youtu.be/Kmd9e0aMkGk (KOMPLOT deel 1)

https://youtu.be/6wuRqo0q2GQ (KOMPLOT deel 2)

https://youtu.be/Cwk2bpgGLKw (Zero: an investigation into 911 deel 1)

https://youtu.be/7l13uwBbxbg (Zero: an investigation into 911 deel 2)

https://youtu.be/dBMrzibEwZA (Mazzucco The New Pearl Harbor)

geven beslist redenen om vraagtekens te plaatsen. Het is als met JFK: het kan haast niet anders dan foute boel zijn.

https://nl.wikipedia.org/wiki/JFK_(film)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_Oltmans een vriend van Oliver Stone, speelde een rol in de film.

https://youtu.be/CfTwx_SaUx4 Een met Willem Oltmans nooit uitgezonden interview over Irak, 9/11, Osama Bin Laden, Pearl Harbor en casus belli’s. Waarin Oltmans m.i. vooral een objectieve en verfrissende kijk op de officiële lijn omtrent Pearl Harbor en Bin Laden heeft. Maar de interviewer weigert te luisteren, overtuigd van zijn eigen gelijk. Of vooroordeel. Totdat Oltmans het zat is.

Een vergelijkbare casus belli als verondersteld met de Twin Towers door Oltmans en in KOMPLOT van Van Houts was al eerder in 1961/62 bedacht om Castro in Cuba uit het zadel te wippen. En Rumsfeld en Cheney ten tijde van Bush jr. deinsden niet terug in de nepargumenten om Irak binnen te vallen. De hele wereld tuinde er in. Dus waarom met de Twin Towers niet? “If you’re not with us, you’re against us”.

Om de publieke opinie voor een “war on terror” mee te krijgen, was een “aanslag” op de Twin Towers als casus belli even briljant als luguber. Maar zeker niet ondenkbaar. Net zomin als de destabiliserende Russische inmenging in de Amerikaanse politiek middels Trump.

Weer terug en ter herinnering over 9/11:

https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Rumsfeld

https://nl.wikipedia.org/wiki/Donald_Rumsfeld

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dick_Cheney

https://en.wikipedia.org/wiki/Dick_Cheney

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Unknown_Known

https://documentaryheaven.com/unknown-known/ (de hele docu!)

https://en.wikipedia.org/wiki/Fahrenheit_9/11

https://youtu.be/fn-XPs8hFGg (Trailer Fahrenheit 9/11)

https://watchdocumentaries.com/fahrenheit-911/ (de hele film!)

En vergeet u vooral ook deze beruchte casus belli niet:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Himmler

U kan bij de link hieronder het officiële “The 9/11 Commission Report” en de boeken van David Icke (“Trigger – The lie that changed the world – who really did it and why”) en David Ray Griffin (“9/11 Unmasked”) vinden en (legaal gratis) als PDF downloaden (u kan zoeken op titel of naam):

https://1lib.nl/

Hier kan u “Trigger” online lezen (of ook gratis downloaden):

https://archive.org/details/david-icke-the-trigger-exposing-the-lie-that-changed-the-world-who-really-did-it/page/n15/mode/2up

Zie ook:

https://www.conspiracyarchive.com/

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/leven-we-in-een-computersimulatie-a-la-the-matrix~bc689f57/

en denk het er uwe van.

Overigens over casus belli’s gesproken. Binnenkort te bewonderen in de bioscoop: https://youtu.be/n9xhJrPXop4 (Dune trailer)

Ter verdere contemplatie:

https://www.trouw.nl/buitenland/paus-neemt-risico-met-eerste-corruptieproces-in-het-vaticaan-in-de-moderne-geschiedenis~bdae414c/

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/22/onderzoek-naar-verkoop-grond-provincie-limburg-aan-vader-ambtenaar-a4052062

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/23/tiktok-beboet-om-schending-privacy-a4052078

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/27/aan-nog-een-inlichtingendienst-met-nog-meer-bevoegdheden-is-geen-behoefte-a4052454

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/22/farmaceuten-willen-in-opiatencrisis-schikken-voor-26-miljard-dollar-a4051961

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/21/jort-kelder-financierde-campagnefilmpjes-forum-voor-democratie-a4051925

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/cancel-culture-verhindert-uitsluiting-van-afwijkende-meningen-het-debat~b72f4eda/

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/opinie-afstoten-van-paleis-soestdijk-door-het-rijk-is-een-grote-vergissing-geweest~b6c62013/

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/19/groei-van-ongelijkheid-is-sluipend-gif-in-de-verzorgingsstaat-a4051541

https://www.volkskrant.nl/mensen/ik-groeide-op-in-een-tijd-waarin-je-als-benedenmodaalverdiener-nog-geen-paria-was~b89fec4b/

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/07/16/je-bent-al-snel-de-good-fatty-de-brave-dikkerd-die-alles-goed-doet-om-maar-sociaal-acceptabel-te-blijven-a4051108

Last, but not least (een oplossing suggererend):

https://www.volkskrant.nl/beter-leven/hoe-kom-ik-van-mijn-bierbuik-af~b78cb7cf/ én

Een interview met de niet door enig voortschrijdend inzicht gehinderde Frits Bolkestein, die op het scheiden van de markt star blijft vasthouden aan die typische VVD-doctrine: “It was not me/us, het was/waren anderen”:

https://www.groene.nl/artikel/daar-ben-ik-bang-voor-slappe-mensen

En de traditionele rubriekjes:

Uw Youpie: https://www.nrc.nl/rubriek/youp/

Uw Tommy: https://www.nrc.nl/rubriek/tommy-wieringa/

en moi: https://dogfaces.wordpress.com/

https://www.nrc.nl/rubriek/tom-jan-meeus/

https://www.nrc.nl/rubriek/marike-stellinga/

https://www.nrc.nl/rubriek/hubert-smeets/

Uw brood en spelen:

https://tokyo.nl/olympische-spelen/programma/

https://racingnews365.nl/

https://www.trouw.nl/cultuur-media/the-white-lotus-perfect-voor-liefhebbers-van-sluw-geschreven-satire~baebc70b/

https://www.trouw.nl/recensies/nicolien-mizee-laat-haar-frustraties-op-bijzonder-humoristische-wijze-de-vrije-loop~bcffe81f/

Gezondheid,

Hondekop

Prenten: Tom Janssen, Rob Rogers.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: