BRUINBAKKEN

U begrijpt dat het niet halen van de CO2-uitstootquota geheel te wijten is aan de sjoemeldieselmotoren van, in ieder geval, VW. Als die er niet waren geweest, nou….., dan…… Maar ja, ze waren er wel en dus….. stuiten strengere CO2-uitstootmaatregelen op Duits verzet. En we doen zoiets nu eenmaal alleen in unaniem Europees verband…..

schot-diesel-blog

Het Duitse verzet is ook niet zo gek, want naast die dieselmotoren, staat de meest zware industrie in Duitsland. Dat gaat geld kosten en met al die vluchtelingen, Griekenland en sjoemelaars (ook Beckenbauer schijnt al niet meer brandschoon te zijn!) wordt er al een flinke aanslag op de staatskas gepleegd. Genoeg is even genoeg!

En wat moet je met die CO2-uitstoot als Poetin straks binnen komt marcheren? Die Russische tanks zijn nooit het voorbeeld voor schone diesels geweest! Dan is al die moeite voor niets gebleken. Komt Poetin ook echt binnengemarcheerd? Welnee, blaffende honden bijten niet. Dat kan hij bovendien niet betalen.

Maar goed, angst doet het goed in de media. Hijgerige sensatiejournalistiek a la Matthijs van Nieuwkerk is de norm tegenwoordig. Ik zou op Rutte letten. Als die de urgentie voelt om zich er mee te gaan bemoeien, moeten we op gaan passen….. Anders kan u voorlopig nog rustig gaan slapen.

Niets aan de hand. Rutte kan in één of ander Verweggistan nog wel ergens een lintje door gaan knippen om ons bedrijfsleven te promoten. Daarbij kan hij niet meer terugvallen op de succesvolle “Starbucks deal”: een bedrijfsbelastingontwijkingsvoordeeltje dat met goede afspraken met de fiscus te regelen was.

Oneigenlijke staatssteun” oordeelde de Europese Commissie deze week. “Die 30 miljoen (Starbucks vermeende voordeel) moet teruggevorderd worden”. MOET Nederland dus alsnog incasseren….. Héél sneu inderdaad. Desgevraagd heeft de belastingdienst geen idéé welke belastingontwijkingsdeals zij verder nog allemaal met welke bedrijven heeft afgesloten.

Want het hoofdkantoor van Starbucks is in 2014, vooruitlopend op het besluit van de Europese Commissie al uit Nederland vertrokken. Het aantal verloren banen bij die brievenbusonderneming laat zich raden (nihil). Maar bij de uitsluitend t.b.v. Starbucks in Amsterdam opgerichte koffiebranderij EMEA werken zo’n 200 mensen. En ja, die kunnen we zomaar verliezen, als Starbucks dat elders goedkoper kan. Daar heeft de staat dus 30.000.000 aan belastinginkomsten voor laten liggen. Oftewel 150.000 euro per werknemer. Daar kunnen ze allemaal, stuk voor stuk, ook een jaar of 8 werkloos voor zijn of 15 jaar voor in de bijstand…..

Dat willen we natuurlijk niet, maar de vraag is gerechtvaardigd of zo’n deal de prijs wel waard is…..

http://www.volkskrant.nl/economie/belastingdienst-geen-zicht-op-deals-met-bedrijven~a4168976/

Nu schijnt de staat alleen als gevolg van belastingontwijking per jaar al zo’n 10.000.000.000 euro aan belastinginkomsten te laten liggen….. Zelfs met een vertienvoudiging van het aantal medewerkers bij de FIOD om deze belastingontwijking aan te pakken zijn de kosten nog maar een tiende van de potentiële opbrengsten. Geheel omgekeerd aan het UWV versus de frauderende uitkeringstrekker. Dat u daar even over nadenkt…

Maar de politiek gaat liever voor de peanuts die bij de burgerbevolking zijn weg te schrapen, dan voor de hoofdprijs die binnen het bedrijfsleven op de planken voor het oprapen ligt. “Dan gaan ze weg!” Hetgeen waarschijnlijk net zo’n fabeltje is als het bestaan van die internationale markt voor topbestuurders:

http://www.volkskrant.nl/binnenland/internationale-markt-voor-topbestuurders-bestaat-niet~a4168265/

Nog een opmerkelijk bericht: het aantal bestralingsbehandelingen bij prostaatkanker kan worden gehalveerd. De kans op genezing is dan net zo groot. Van 39 naar 19 behandelingen. Ik vraag mij af hoe dat is vastgesteld. Fijn voor de patiënt. Dit is veel minder belastend. Toch een raar onderbuikgevoel….. Maar, het heeft plotseling in ieder geval een positief effect op de betreffende zorgkosten. Zou dat er iets mee te maken hebben?

http://www.volkskrant.nl/opinie/bezuinigingen-op-zorg-ouderen-mensonterend~a4168247/

Enfin, de criminaliteit neemt af. Dat zijn interessante gegevens in de wetenschap dat het aantal (asielzoekende) in Nederland wonende buitenlanders in diezelfde periode is toegenomen….

tomvluchtelingendebat

In tegenstelling neemt de agressiviteit toe. Kleine groepen kennelijk georganiseerde witte bruinen schreeuwen in diverse gemeenten om het hardst dat die asielzoekers moeten vertrekken. En dus niet meer in de anonimiteit, maar steeds meer in het openbaar. Het wordt steeds duidelijker dat er onder de Nederlandse bevolking fascisme sluimert. Men lijkt dat zelf niet door te hebben…… en de populisten spinnen hier garen bij.

En dat is niet zó vreemd, als je zo langzamerhand het idee krijgt dat iedereen op onze portemonnee leeft, behalve wijzelf…

joepwilders

 

Er ist wieder da!”, weten wij met de komst van Wilders en zijn PVV al lang, maar dit aanvankelijk komisch bedoelde boek dat recent werd verfilmd en nu in de Duitse bioscopen draait, blijkt in het licht van de reacties op de recente toestroom aan vluchtelingen, een behoorlijk beklemmend einde te hebben:

https://www.youtube.com/watch?v=6Q_oh9wrJv0

Geef ik u tot slot mee, dat de beloofde belastingverlaging waarschijnlijk wel weer zal worden verlaagd, want Nederland ontving van Brussel óók nog een fijne naheffing….

Cheers,

Dogface

  1. Een reactie plaatsen

Plaats een reactie